Faktaböcker
BPHR ger ut en serie faktaböcker om professionell rengöring:
Professionell rengöring - Regler och ansvar (Nyhet! - publicerad februari 2023)
Professionell rengöring – Rengöringsteknik och fakta om produkter.
Professionell rengöring och lokalvård – Produkter och system för professionell hygien, rengöring och underhåll.
Professionell rengöring och hygien – Egenkontrollens grundförutsättningar. För hotell, restauranger, catering, barer, storkök, gatukök, bagerier, konditorier, livsmedelsbutiker m.fl.
Böckerna är reviderade versioner av tidigare böcker utgivna av IIH, som 2018 bytte namn till BPHR.
LÄNGRE NER PÅ SIDAN finner ni information om OCH LÄNKAR TILL följande böcker:
Professionell rengöring – Rengöringsteknik och fakta om produkter
Professionell rengöring och lokalvård – Produkter och system för professionell hygien, rengöring och underhåll
Professionell rengöring och hygien – Egenkontrollens grundförutsättningar.
Professionell rengöring - Regler och ansvar
Professionell rengöring - Regler och ansvar
Professionell rengöring - Regler och ansvar
Grundläggande kunskaper om lagar och regler för kemiska produkter är en förutsättning för att sätta professionella rengöringsmedel och underhållsprodukter på marknaden.
BPHR har sammanställt de mest centrala lagarna och reglerna för att sprida kunskap till alla inom distributionskedjan såväl som till användare. Med god kunskap ökar medvetenheten och förmågan att bedöma vilka faror som kan innebära risker och hur man ska undvika skador på hälsa, miljö och material.
Ett unikt utbildnings- och informationsmaterial från BPHR. För leverantörer, kunder och användare av produkter för professionell hygien och rengöring.
Detta är den senaste delen i BPHRs faktaböcker. Den publicerades i februari 2023.
Professionell rengöring – Rengöringsteknik och fakta om produkter
Grundläggande kunskaper om den kemiska sammansättningen hos såväl rengöringsprodukter som de föroreningar man vill avlägsna skapar förståelse för behov av kemisk-tekniska hjälpmedel och val av rengöringsmetoder. Det skapar också förståelse för bakgrunden till produkters och metoders eventuella påverkan på hälsa, miljö och material. Den här skriften syftar till att ge just sådan kunskap. Med den kunskapen ökar riskmedvetenheten och förmågan att bedöma vilka faror som kan innebär risker. Det gör det också lättare att arbeta förebyggande för att undvika skador på hälsa, miljö och material.
Från BPHR vill vi dela med oss av kunskaper från leverantörshåll och samtidigt inbjuda andra i distributionskedjan att komma till oss med synpunkter, idéer och frågor.
Ett unikt utbildnings- och informationsmaterial från BPHR. För leverantörer, kunder och användare av produkter för professionell hygien och rengöring. Författare är Göran Schultz, MGS Konsult, i samarbete med Ulrika Flodberg, tidigare VD BPHR.
Hämta den vita boken kostnadsfritt – pdf-fil (Tips: Skriv ut liggande A4 alternativt A3-papper).
Professionell rengöring och lokalvård – Produkter och system för professionell hygien, rengöring och underhåll
Från BPHR vill vi dela med oss av fakta och erfarenheter om produkter och system för professionell hygien, rengöring och underhåll vid städning och lokalvård. På så sätt vill vi hjälpa dig som arbetar som städare, arbetsledare, inköpare och upphandlare eller i andra funktioner att hitta bra lösningar för ett säkert, miljöanpassat och kostnadseffektivt rengöring- och lokalvårdsarbete. Vi kallar det ”rent med rent samvete”.
Ett unikt utbildnings- och informationsmaterial från BPHR med ambitionen att ge fördjupade kunskaper och komplettera annan litteratur på området som utgivits av bl.a. andra branschorganisationer. Författare Göran Schultz, MGS Konsult, i samarbete med Ulrika Flodberg, tidigare VD BPHR.
Hämta den blå boken kostnadsfritt – pdf-fil (Tips: Skriv ut liggande A4 alternativt A3-papper).
Professionell rengöring och hygien – Egenkontrollens grundförutsättningar.
Det här är en faktabok som syftar till att ge goda kunskaper på områden som rör hygien och rengöring i alla typer av storhushåll och detaljhandel inbegripet catering, personalmatsalar, allmänna serveringsställen, restauranger eller liknande livsmedelsservice, affärer etc. En bra kunskapsgrund är en förutsättning för att du som livsmedelsföretagare ska kunna leva upp till de höga krav som ställs i lagstiftningen. Så höjer du kvalitén på din verksamhet, vilket i sin tur ger nöjda kunder och goda möjligheter att få myndigheternas godkännande.
I första hand vänder vi oss till dig som har verksamhets- och kvalitetsansvar, men eftersom en förutsättning för god hygien och säkra livsmedel är att alla personer i verksamheten arbetar ”hygieniskt” och enligt goda rutiner, är kunskapsinnehållet av värde för alla medarbetare.
Från BPHR vill vi dela med oss av kunskaper och erfarenheter från leverantörer av produkter för professionell hygien och rengöring. Medlemmar i BFS (Branschföreningen för Storköksleverantörer) har också medverkat till bokens avsnitt om Storköksapparater och -inredningar samt om Diskhygien och Diskekonomi.
Hämta den gröna boken kostnadsfritt – pdf (Tips: Skriv ut liggande A4 alternativt A3-papper).